Jedna od prvih asocijacija na sprsku kuhinju jesu pihtije. Ovog jela ne morate da se odričete tokom posta! Pripremite savršene posne pihtije od nekoliko sastojaka! Posne pihtije možete spremiti I sa oslićem ili šaranom. Danas predlažemo recept sa sa kukuruzom I tunjevinom.
Sastojci:
- 240 g graška
- 240 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 4 šargarepe
- 160 g tunjevine
- 2 kesice biljnog želatina
- so po ukusu
- 1 veza peršuna
Recept za posne pihtije sa kukuruzom:
Skuvajte grašak i šargarepu, a potom isecite šargarepu. Želatin rastopite u 550 ml vode, pa kuvajte oko 2 minuta. Pomešajte grašak, kukuruz šećerac, šargarepu, iseckan peršun i oceđenu tunjevinu u posebnoj činiji, pa dodajte soli po ukusu. Sipajte mešavinu želatina, promešajte, pa sve sastojke za posne pihtije izlijte u modlice. Ostavite posne pihtije preko noći u frižider da se stegnu. Preporučujemo i posne Bobove pihtije.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem