Jedna od prvih asocijacija na sprsku kuhinju jesu pihtije. Ovog jela ne morate da se odričete tokom posta! Pripremite savršene posne pihtije od nekoliko sastojaka! Posne pihtije možete spremiti I sa oslićem ili šaranom. Danas predlažemo recept sa sa kukuruzom I tunjevinom.

Sastojci:

  • 240 g graška
  • 240 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 4 šargarepe
  • 160 g tunjevine
  • 2 kesice biljnog želatina
  • so po ukusu
  • 1 veza peršuna

Recept za posne pihtije sa kukuruzom:

Skuvajte grašak i šargarepu, a potom isecite šargarepu. Želatin rastopite u 550 ml vode, pa kuvajte oko 2 minuta. Pomešajte grašak, kukuruz šećerac, šargarepu, iseckan peršun i oceđenu tunjevinu u posebnoj činiji, pa dodajte soli po ukusu. Sipajte mešavinu želatina, promešajte, pa sve sastojke za posne pihtije izlijte u modlice. Ostavite posne pihtije preko noći u frižider da se stegnu. Preporučujemo i posne Bobove pihtije

BONUS VIDEO:

Kurir televizija PIHTIJE SU DOBRE ZA ZDRAVLJE! Nezaobilazne su na slavskoj trpezi, a narod veruje da ih TREBA JESTI TAČNO OVOLIKO PUTA GODIŠNJE

 Izvor: StvarUkusa/J.K.