Lenja pitaje najpoznatija srpska poslastica koja se pravi sa jabukama. Isprobajte i slanu verziju i ispecite neodoljivu lenju pitu sa sirom. Testo se priprema tako što se svi sastojci umute, a nadev se samo pomeša. Vrlo je jednostavno i praktično, a svima će se dopasti. Odlična je ideja za slavsku trepzu, a ako niste osmislili jelovnik za Aranđelovdan, ovo je naš predlog.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 30 g šećera
- 100 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za fil:
- 250 g feta sira
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Pola smese sipajte u tepsiju i kratko pecite (nekih 10 minuta) u zagerejanoj rerni na 180°C. Za to vreme pripremite nadev od sira. U posudi pomešajte fetu, kiselu pavlaku, jaja i brašno. Dobr osjedinite i sipajte preko kore. Prelijte preostalom smesom za koru i vratite u rerna na još 20-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus