Lenja pitaje najpoznatija srpska poslastica koja se pravi sa jabukama. Isprobajte i slanu verziju i ispecite neodoljivu lenju pitu sa sirom. Testo se priprema tako što se svi sastojci umute, a nadev se samo pomeša. Vrlo je jednostavno i praktično, a svima će se dopasti. Odlična je ideja za slavsku trepzu, a ako niste osmislili jelovnik za Aranđelovdan, ovo je naš predlog. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 30 g šećera
  • 100 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za fil:
  • 250 g feta sira
  • 4 kašike kisele pavlake 
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna 

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Pola smese sipajte u tepsiju i kratko pecite (nekih 10 minuta) u zagerejanoj rerni na 180°C. Za to vreme pripremite nadev od sira. U posudi pomešajte fetu, kiselu pavlaku, jaja i brašno. Dobr osjedinite i sipajte preko kore. Prelijte preostalom smesom za koru i vratite u rerna na još 20-30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE