Gibanica na trake, gotova očas posla

Gibanica na trake se brzo i lako pravi, savršena je za brzinsku užinu ili večeru, prepuna sira.
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g mladog sira
  • 5 jaja
  • 450 g tankih kora za pite
  • 100 g suvog vrata
  • 100 ml ulja
  • 150 ml kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so i biber po ukusu
Trik da gibanica bude vazdušasta!

Proverite da li ste uključili gornji i donji grejač rerne, jer će tako biti ravnomerno pečena. Ali nakon toga, kada bude pečena, okrenite je i hladite naopačke, tako što ćete da je stavite na 4 podupirača.

Recept za gibanicu na trake:

Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zagrejte rernu na 200 stepeni C. Kore za gibanicu isecite na trake, mogu biti širine 1 cm. Razdvojite ih i rastresite.

Pripremite mešavinu od sira, jaja, ulja, kisele vode, praška za pecivo, suvog vrata iseckanog na kockice, pa začinite po želji.

Podmažite vatrostalnu posudu, rastresite kore po posudi i prelijte smesom. Pecite dok ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom.

Pročitajte i Nadin recept za najjednostavniju gibanicu harmoniku sa jogurtom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ZAMALO SVAĐA MEĐU SVEKRVAMA! Sunčicina gibanica podelila žiri, samo je JEDNA majka odbranila! Evo i zašto Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa