SAMO POMEŠATE SASTOJKE I PEČETE: Omlet sa bajatim hlebom -  sprema se za 15 minuta

Brzo i jednostavno napravite uskusan doručak koji će obožavati cela porodica.

Printscreen/Youtube/HandsTouch

Ukoliko ujutru nemate previše vremena, a jede vam se nešto ukusno i zdravo ovaj recept je idealan za vas, jer se sprema veoma brzo. Za ljubitelje omleta donosimo vam recept koji je za tili čas na vašem stolu, a prikladan je i za doručak i za večeru.

Sastojci:

  • 1 celo jaje
  • 125 ml mleka
  • 3 kriške hleba
  • 20 grama crnog luka
  • 15 grama rendane šargarepe
  • 14 grama rendanog kupusa
  • 32 grama seckanog paradajza
  • peršun
  • beli luk
  • so
  • biber
  • tucana paprika

Za umak:

  • 30 g majoneza
  • 26 g kečapa

Priprema:

Hleb isitnite na kockice, dodajte jaje i mleko, dodajte luk, šargarepu, kupus i paradajz, sitno seckani peršun i beli luk, a potom žačinite po ukusu. Sve sastojke dobro sjedinite. U zagrejan tiganj rastopite malo maslaca i dodajte pripremljenu smesu. Pecite oko 4-5 minuta dok ne dobije braonkastu koricu. Zatim je prevrnite koristeći tanjir i ponovite postupak pečenja. U manju činiju sipajte majonez i kečap i sve dobro sjedinite da dobijete savršeno ukusan umak.