BRZI KAJGANA MAFINI: Pržena slaninica će im dati poseban šmek, a gotovi su za manje od pola sata

Brzi kajgana mafini sjajno su rešenje za doručak.

Shutterstock

Jaja i pržena slanina su čest izbor za doručak, a sada možete da ih pripremite na malo drugačiji način. Mafini su svima omiljeni bilo da su slatki ili slani, a ovi od kajgane idealnu su za doručak ili da ih ponesete na posao kao užinu. Brzo i lako se prave, a možete da se igrate ukusima i dodajete sastojke po želji.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 50 ml mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g slanine
  • prstohvat soli

Priprema:

Slaninu isecite na kockice, pa je kratko propržite na malo ulja da dobije rumenu boju. Jaja ulupajte viljuškom, dodajte so, mleko, narendani kačkavalj i prženu slaninicu, pa sve lepo promešajte. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Kalup za mafine premažite sa malo putera, pa u svaki ravnomerno rasporedite smesu. Pecite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Kada su gotovi ostavite da se malo prohlade u kalupu, pa ih lagano izvadite i služite uz šolju jogurta ili kiselo mleko.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE