Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 60 g izmrvljenog feta sira i rasola iz sira
- 1 1/2 kašičica soli
- 1 kašika putera
- 10 kašičica maslinovog ulja
- 250 g čeri paradajza, narezanog na četvrtine
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 4 kašičice paradajz paste
- 4 tortilje
- 125 g listova bosiljka
Recept za kesadilje sa omletom punjene feta sirom i svežim paradajz sosom:
Za kesadilje prvo umutite jaja, feta rasol i 1 kašičicu soli. Ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 minuta. U međuvremenu, u tiganju na srednjoj vatri zagrejte puter i 2 kašičice ulja dok se puter ne istopi. Pržite paradajz, beli luk i preostalih 1/2 kašičice soli, mešajući, dok paradajz ne počne da se raspada, 7 do 9 minuta. Dodajte paradajz pastu i pržite još oko 1 minut. Prebacite smesu na tanjir.
U istom tiganju na srednjoj vatri zagrejte 2 kašičice ulja. Dodajte oko 60 g mešavine jaja i pržite, 2 do 3 minuta. Odozgo stavite tortilju i nastavite da pržite još oko 30 sekundi. Pomoću nelepljive lopatice pažljivo okrenite jaja i tortilju.
Nanesite jednu četvrtinu mešavine paradajza preko jaja. Pospite sa 2 kašike fete i 30 g bosiljka. Pržite, dok tortilja ne postane hrskava još 1 do 2 minuta. Presavijte je i servirajte. Ponovite postupak sa sve četiri tortije. Možda ćete želeti da napravite i narandžaste tortilje od samo 3 sastojka.
Pročitajte kako se prave meksičke kesadilje sa sirom, šunkom i papirkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa