AKO IMATE 6 TIKVICA NE PROPUSTITE DA NAPRAVITE OVO JELO: Gotovo je za 20 minuta, a trik je u neočekivanom sastojku

Trenutno je sezona ovog povrća, a jela sa tikvicama su uvek ukusna i primamljiva kada su vrućine. A tikvice iz rerne sa sirom imaju poseban šmek.

Printscreen/YT/Delish

Lagani obork bez mesa su odličan izbor kada su vrućine. Ako želite da priuštite sebi brzu i jednostavnu večeru ili ručak onda obavezno birajte neke recepte sa tikvicama

Sastojci:

  • 6 velikih tikvica
  • 450 g rikote 
  • 3/4 šolje sveže rendanog parmezana
  • 2 velika jajeta 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • paradajz sos 
  • 1 šolja rendane mocarele

Priprema:

Isecite tikvice po dužinu na trake srednje debljine. Stavite na pleh obložen ubrusom da se ocede. 

Pomešajte rikotu, pola šolje parmezana, jaja i beli luk u prahu, pa posolite i pobiberite. Dno tepsije premažite sa paradajz sosom, pa na svaku krišku tikvice stavite tanki sloj paradajz sos, preko smesa sa rikotom i pospite mocarelom. Urolajte i ređajte u posudu za pečenje. Pospite preostalim parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20 minuta.   

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs