Lagani obork bez mesa su odličan izbor kada su vrućine. Ako želite da priuštite sebi brzu i jednostavnu večeru ili ručak onda obavezno birajte neke recepte sa tikvicama.
Sastojci:
- 6 velikih tikvica
- 450 g rikote
- 3/4 šolje sveže rendanog parmezana
- 2 velika jajeta
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- paradajz sos
- 1 šolja rendane mocarele
Priprema:
Isecite tikvice po dužinu na trake srednje debljine. Stavite na pleh obložen ubrusom da se ocede.
Pomešajte rikotu, pola šolje parmezana, jaja i beli luk u prahu, pa posolite i pobiberite. Dno tepsije premažite sa paradajz sosom, pa na svaku krišku tikvice stavite tanki sloj paradajz sos, preko smesa sa rikotom i pospite mocarelom. Urolajte i ređajte u posudu za pečenje. Pospite preostalim parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs