Tikvice su sada jeftine i zato je idealno vreme da spremate jela sa omiljenim povrćem.
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 1 šolja parmezana
- 1 šolja prezli
- origano
- svež bosiljak
- 2 čena belog luka
Za sos:
- 240 ml jogurta
- 1 čen belog luka
- svež korijander
Priprema:
Tikvice isecite na deblje kriške, pa ih nauljite sa maslinovim ulje. U pliću posudu sipajte parmezan, prezle, rorigano, so, iscepkan bosiljak i izrendan beli luk. Sve lepo promešajte, pa uvaljajte tikvice sa obe strane u tu smesu. Tikvice moraju da budu nauljene sa obe strane. Poređajte u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta.
Za sos: Pomešajte jogurt, rendani beli luk i iseckani korijander. Sjedinite i sos je gotov.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs