UZ FAŠIRANE ŠNICLE JE ODLIČAN PRILOG: Zapečeni grašak sa pirinčem biće na vašoj trpezi za samo 20 minuta

Ovo je jednostavan i brz recept za veoma ukusan ručak.

Serpica.net

Lagano i ukusno jelo od graška i pirinča koje možete jesti uz salatu ili poslužiti kao prilog uz faširane šnicle.

Sastojci:

  • 300g graška
  • 100g pirinča
  • 1 veći crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • so po ukusu
  • 1 dcl ulja
  • vode koliko je potrebno da se pirinač skuva
  • peršun
  • 1 veliki paradajiz

Priprema:

Luk crni i beli sitno iseckajte,proprzite na ulju. Dodajte pirinač, grašak i vodu da prekrije, začinite. Kuvajte uz stalno mešanje dok pirinač ne omekša. Pred kraj ubacite iseckano peršunovo lišće. Popravite ukus ako nije slano, istresite u vatrostalnu činiju. Odozgo prelijte sa malo ulja, poređajte kolutove paradajiza i zapecite u rerni. Gotovo je za najvise 20 minuta.Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs/serpica.net