NEĆE VAM TREBATI NI HLEB NI MESO UZ RUČAK: Zapečene tikvice sa sirom iz rerne

Ručak spreman za tili čas.

Shutterstock

Tikvice su mnogima omiljeno letno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Danas smo vam pripremili jedan brz recept za ručak koji ćete, sigurni smo, obožavati i često spremati.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 3 jaja
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 100 ml milerama
  • 30 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • Začini po želji: so, biber, bosiljak, origano

Priprema:

Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Tikvice operite i isecite na krugove debljine oko pola cm. Pleh u kom ćete peći nauljite maslinovim uljem pa poređajte kolutove tikvica. Preko pospite pola mere rendanog kačkavalja. U posudi razbijte jaja, dodajte parmezan, mileram i začine, pa pospite preko tikvica. Pecite 20 - 25 minuta. Zatim izvadite iz rerne i preko stavite ostatak kačkavalja pa vratite na još 10 min u rernu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs