BEZ PUNO MUKE - SAMO POREĐATE SASTOJKE U TEPSIJU I ZAPEČETE: Sočno belo meso u jogurtu i senfu

Zapečena piletina u sosu od jogurta i senfa je idealan nedeljni ručak.

Printscreen/YT/Quick Simple & Delicious

Bogovski ručak za celu porodicu. Nema prethodnog kuvanja, samo isečete sastojke i poređate u vatrostalnu posudu i dodate marinirano meso. Zapečete u rerni dok se odmarate uz kafu i na stolu je fantastičan ručak koji će svi hvaliti. 

Pročitajte i koje su prednosti za vaš organizam ako svakoga dana jedete piletinu, a ako želite da se zasladite posle ovako dobrog ručka, napravite brzi kolač koji se ne peče

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 150 g jogurta
  • 2 krompira
  • 1 mladi luk
  • 5 pečurki
  • 60 ml maslinovog ulja 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica senfa
  • 2 izrendana čena belog luka
  • malo sira po želji

Priprema:

Belo meso prerežite, ali ne do kraja. Treba da napravite kao kocke, ali da file ostane ceo. U činiji pomšajte jogurt, senf, maslinovo ulje, rendani beli luk i začine, pa dobro uvaljajte piletinu i ostavite da se marinira sat vremena u frižideru. 
Krompir isecite na kolutove, pečurke na kriške, a luk sitno. Nauljite vatrostalnu posudu, stavite krompir, malo posolite, zatim luk, pa pečurke. Preko belo meso i sipajte i preostali sos koji je ostao u posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 45 do sat vremena. Zatim preko pospite rendani sir i vratite u rernu samo dok se sir ne otopi. 

Izvor: stvarukusa.rs