EVO KAKO SE PRAVILNO DINSTA MESO! Samo ovako spremljeno neće biti žilavo

Da biste spremili ručak ne morate da stojite non stop pored šporeta.

Tanja Đorđević

Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se. Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.

Sastojci:

  • oko 700 g svinjskog mesa
  • 1 puna kašika masti
  • voda
  • 1 kašika suvog začina
  • mlevena crvena paprika

Priprema:

Meso iseći na kocke,staviti u dublju šerpu,naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin. Sataviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži. Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike. Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem - krompirom na primer.

Recept poslala Tanja Đorđević