PASTRMKA SA POVRĆEM IZ RERNE: Brzo i jednostavno pripremite ručak kao iz najboljeg ribljeg restorana

Za sve ljubitelje ribe donosimo vam jednostavan recept za pastrmku iz rerne sa povrćem.

Shutterstock

Riba je jedna od najzdravijih namirnica koju na našim prostorima uglavnom spremamo u danima posta, a i neretko je smatramo komplikovanom za spremanje. Napravite pastrmku po ovom jednostavnom receptu, a oduševiće vas njen ukus. Na ovaj način možete da pripremate i drugu vrstu ribe po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 2 veće pastrmke
  • 500 g krompira
  • 2  veće šarparepe
  • 5 čeri paradazja
  • 2 limuna
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Očišćenu pastrmku dobro usolite, pa je stavite u frižider. Sitno naseckajte beli luk i peršun, pa sve pomešajte sa sokom od pola limuna i malo maslinovog ulja. Ribu premažite ovom marinadom spolja i iznutra. Krompir isecite na krupnije kriške, zajedno sa šargarepom, a čeri paradajz na polovine. Jedan limun isecite na tanje krugove. U dublji pleh ili vatrostalnu činiju stavite povrće. Posolite i pobiberite po ukusu. Po tome poređajte kolutove limuna, a zatim stavite ribu koju ćete zaseći na tri mesta, pa sve zalijte maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko pola sata, a onda skinite foliju i pecite još 15-ak minuta da riba dobije hrskavu koricu. Po želji služite sa kriškama svežeg limuna koji ćete nacediti preko ribe.

Izvor: Stvar ukusa