AKO IMATE PILETINU I KROMPIR NAPRAVITE OVO JELO: Preliv ih omekšava, a sir čini hrskavim (VIDEO)

Na ovaj način spremićete najukuniju piletinu i krompir iz rerne.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Ako nemate ideju šta da pripremate za vikend ručak predlažemo vam piletinu i krompir iz rerne, ali ne kao i obično što spremate. Ovo jelo se ređa kao musaka i ima sličan preliv, samo što preko ide i rendani sir koji ga čini hrskavim. Poslužite sa salatom

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 800 g pilećeg filea 
  • 2 jajeta 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g tvrdog sira

Priprema:

Skuvajte krompir, a meso isecite na kockice, pa propržite nekih 10 minuta. Posolite i pobiberite. Krompir isecite po želji, pa stavite u tepsiju i preko dodajte meso. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje i začinite. Prelijte preko mesa i krompira, pa sve to pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa