Kada kažemo ćufte obično pomislimo na one u paradajz sosu sa prilogom od pire krompira. To je tradicionalan recept koji najviše raduje mališane. Ali recept u nastavku je malo drugačiji. Umesto pire krompira poslužite prilog od povrća u paradajz sosu i biće jednako ukusno.
Sastojci:
Ćufte:
- 600-700 g mlevenog mesa
- So, biber, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčina dušica, peršun
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 crni luk
- 2 kašike putera
Prilog:
- 1 luk
- 2 kašike maslinovog ulja ili bilo kog drugog
- 4-5 srednjih krompira
- 400 g smrznutog povrća po izboru
- So, biber
- 1/2 šolje (100 ml) paradajz sosa
- 1 šolja (200 ml) vode
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za ćufte i formirajte loptice. Pržite ih dok ne porumene.
Zatim ćufte izvadite na tanjir, a u istom tiganju propržite seckan crni luk. Dodajte zatim seckan krompir, smrznuto povrće, pa dinstajte. Dodajte začine, paradajz sos i vodu. Preko stavite ćufte, poklopite pa krčkajte oko pola sata. Servirajte.
Izvor: Stvar ukusa