UMESTO DOBRO POZNATOG RECEPTA U PARADAJZ SOSU, SPREMITE ĆUFTE U SOSU OD POVRĆA: Toliko jednostavne da svima uspevaju

Ručak koji će oduševiti sve koji ga probaju.

Printscreen/Youtube/Food & Recipes - Polskie

Kada kažemo ćufte obično pomislimo na one u paradajz sosu sa prilogom od pire krompira. To je tradicionalan recept koji najviše raduje mališane. Ali recept u nastavku je malo drugačiji. Umesto pire krompira poslužite prilog od povrća u paradajz sosu i biće jednako ukusno. 

Sastojci:

Ćufte:

  • 600-700 g mlevenog mesa
  • So, biber, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčina dušica, peršun
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 1 crni luk
  • 2 kašike putera

Prilog:

  • 1 luk
  • 2 kašike maslinovog ulja ili bilo kog drugog
  • 4-5 srednjih krompira
  • 400 g smrznutog povrća po izboru
  • So, biber
  • 1/2 šolje (100 ml) paradajz sosa
  • 1 šolja (200 ml) vode

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za ćufte i formirajte loptice. Pržite ih dok ne porumene. 

Zatim ćufte izvadite na tanjir, a u istom tiganju propržite seckan crni luk. Dodajte zatim seckan krompir, smrznuto povrće, pa dinstajte. Dodajte začine, paradajz sos i vodu. Preko stavite ćufte, poklopite pa krčkajte oko pola sata. Servirajte.

Izvor: Stvar ukusa