MEKANA PILETINA U BELOM SOSU SA SLANINOM I PEČURKAMA: Topi se pri svakom zalogaju, a potrebno vam je manje od pola sata

Napravite ručak od belog mesa, slanine i pečuraka.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Belo meso sa aromatičnom slaninom i pečurkama u belom sosu je najlepše jelo koje se baš brzo sprema. Možete da poslužite sa pire krompirom ili samo sa salatom i parčetom hleba. Kada na sve to dodate i preukusne kisele krastavčiće dobijate vikend ručak koji će obradovati celu porodicu. 

Nakon ovako ukusnog obroka počastite se kolačem

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea 
  • 400 g pečuraka 
  • 300 g slanine
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 400 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema: 

Meso isecite na trake. Pržite na zagrejanom ulju, pa pred kraj dodajte slaninu isečenu na trake. Ostavite još tri minuta, pa dodajte seckane pečurke. Posolite i pobiberite. Posle pet minuta dodajte pavlaku za kuvanje i iseckane kisele krastavčiće. Poklopite i ostavite 5 minuta na laganoj vatri. Dva minuta pred kraj dodajte rendani sir i poklopite. Na kraju pospite peršunom.