Belo meso sa aromatičnom slaninom i pečurkama u belom sosu je najlepše jelo koje se baš brzo sprema. Možete da poslužite sa pire krompirom ili samo sa salatom i parčetom hleba. Kada na sve to dodate i preukusne kisele krastavčiće dobijate vikend ručak koji će obradovati celu porodicu.
Nakon ovako ukusnog obroka počastite se kolačem.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 400 g pečuraka
- 300 g slanine
- 100 g kiselih krastavaca
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Meso isecite na trake. Pržite na zagrejanom ulju, pa pred kraj dodajte slaninu isečenu na trake. Ostavite još tri minuta, pa dodajte seckane pečurke. Posolite i pobiberite. Posle pet minuta dodajte pavlaku za kuvanje i iseckane kisele krastavčiće. Poklopite i ostavite 5 minuta na laganoj vatri. Dva minuta pred kraj dodajte rendani sir i poklopite. Na kraju pospite peršunom.