Ćuretina nije toliko zastupljena na našoj trpezi kao piletina, a izuzetno je zdrava i trebalo bi je što češće uvrstiti u ishranu. 

Drugim rečima, u pitanju je “super-hrana”, koja se može konzumirati bez razmišljanja o tome kada smo je i koliko pojeli, kao i sa čime smo je kombinovali. Ćuretina u sosu od neutralne pavlake i mirođije oduševiće sve prave gurmane, a priprema je nikad jednostavnija. 

Sastojci:

  • 500 g ćuretine
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 70 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 lista lovora
  • 1 veza mirođije
  • 1 kašika ulja
  • so, biber

Priprema:

Ćuretinu isecite na krupnije komade, dobro posolite i pobiberite, pa prelijte kašikom ulja i sve dobro utrljajte u meso. Pržite meso na zagrejanom maslacu, pa kad porumeni, izvadite ga na topao tanjir. U isti tiganj ubacite sitno iseckan crni i beli luk i lovor, pa dinstajte da luk lepo omekša i postane staklast. Po potrebi ulijte malo tople vode. Kada je luk dovoljno omekšao, vratite meso u tiganj zajedno sa sokom na tanjiru i sve prelijte pavlakom. Krčkajte još pet minuta na umerenoj vatri, pa pospite usitnjenom svežom mirođijom. Poslužite uz prilog po želji ili sezonsku salatu.

Izvor: Stvar ukusa