Ćuretina nije toliko zastupljena na našoj trpezi kao piletina, a izuzetno je zdrava i trebalo bi je što češće uvrstiti u ishranu.
Drugim rečima, u pitanju je “super-hrana”, koja se može konzumirati bez razmišljanja o tome kada smo je i koliko pojeli, kao i sa čime smo je kombinovali. Ćuretina u sosu od neutralne pavlake i mirođije oduševiće sve prave gurmane, a priprema je nikad jednostavnija.
Sastojci:
- 500 g ćuretine
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 70 g maslaca
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 lista lovora
- 1 veza mirođije
- 1 kašika ulja
- so, biber
Priprema:
Ćuretinu isecite na krupnije komade, dobro posolite i pobiberite, pa prelijte kašikom ulja i sve dobro utrljajte u meso. Pržite meso na zagrejanom maslacu, pa kad porumeni, izvadite ga na topao tanjir. U isti tiganj ubacite sitno iseckan crni i beli luk i lovor, pa dinstajte da luk lepo omekša i postane staklast. Po potrebi ulijte malo tople vode. Kada je luk dovoljno omekšao, vratite meso u tiganj zajedno sa sokom na tanjiru i sve prelijte pavlakom. Krčkajte još pet minuta na umerenoj vatri, pa pospite usitnjenom svežom mirođijom. Poslužite uz prilog po želji ili sezonsku salatu.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom