Vreme je mladog spanaća, a pijace obiluju ovom zdravom namirnicom koju bi trebalo što češće da uvrstite na svojoj trpezi.
Bez obzira na njegove nutritivne vrednosti, mnogima ipak nije omiljeno jelo, ali ako ga spremite malo drugačije u kombinaciji sa nekim sastojcima koje uglavnom svi vole, vaši ukućani će se sigurno oduševiti.
Verovatno ste jeli ćufte spremano na razne način, od onog u paradajz sosu do grčkih, pa je možda vreme da probate nešto drugačije. Ćufte u sosu od spanaća su pravi izbor.
Sastojci:
- 500 g svežeg spanaća
- 3 veća krompira
- 5 kašika mleka
- 400 ml neutralne pavlake
- so, biber
Priprema:
Obarite spanać i procedite, pa ga ubacite u blender i izmiksajte da dobijete pire. Skuvajte tri velika krompira u ljusci i kada budu meko kuvana, oljuštite, posolite po ukusu, pa izgnječite sa mlekom tako da dobijete gust pire. U dubljoj posudi sastavite pire od spanaća i krompira, dodajte još žačina po ukusu, sve dobro izmešajte varjačom ili rukama, pa formirajte kuglice i ređajte ih na tacnu. U manju šerpu sipajte neutralnu pavlaku i kuvajte je na tihoj vatri pet, šest minuta, uz povremeno mešanje. Kada je pavlaka kuvana sklonite je sa vatre. Servirajte tako što ćete u dublji tanjir staviti ćufte i prelijte ih kuvanom pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus