NEODOLJIVI RAŽNJIĆI OD TIKVICA I PILETINE: Lepši nego u restoranu - spremite ih kao profi kuvari (VIDEO)

Jednostavn recept za ražnjiće od tikvice i piletine.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Klasični ražnjići padaju u zaborav kada jedno probate ove od tikvica i belog mesa. Parmezan i mocarelu možete da zamenite nekih jeftinijim tvrdim sirom po vašem izboru. Odličan spoj mesa i povrća će vas oduševiti, a toliko lepo izgledaju da će ulepšati svaku trpezu. Možete da poslužite same ili sa nekom sezonskom salatom. 

Pročitajte i kako da napravite lagani kolač da se poočastite nakon ovako ukusnog obroka. 

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 1 tikvica 
  • 100 g pršute 
  • 3 jajeta 
  • 60 g prezli 

Za punjenje:

  • 60 g krem sira 
  • 50 g parmezana 
  • 50 g mocarele 

Priprema: 

Meso isecite na tanke šnicle, pa izlupajte, a onda posolite i pobiberite. Tikvicu isecite po dužini, a krem sir pomešajte sa parmezanom i rendanom mocarelom. Na tikvicu stavite meso, zatim parče pršute, pa preko namaz od sira. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, a zatim i u prezle. Na štapić za ražnjić stavite po tri urolane tikvice, pa u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa