Goveđi file u sosu od peršuna

Goveđi file u sosu od peršuna se priprema u gril tiganju i gotov je za manje od sat vremena.

Shutterstock

Recept za govedinu u sosu peršuna namenjen je za četiri osobe. Sos od peršuna je svež i aromatičan i lako se pravi. Ako volite govedinu možda ćete želetid da napravite i rolovanu govedinu bogato napunjenu spanaćem i sirom. A evo i kako da napravite goveđi file u sosu od peršuna!

Sastojci:

  • Ulje
  • 1 kg goveđeg filea
  • 2 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Za sos:

  • 130 g svežeg peršuna
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike origana
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 30 ml sirćeta
  • 2 kašičice sitno narendane limunove kore
  • Prstohvat mlevene crvene paprike
  • So po ukusu


Recept za goveđi file u sosu od peršuna:

Zagrejte gril tiganj i pre toga ga nauljite. Isecite goveđi file na komade i začinte solju i biberom. Pecite filete 4 do 6 minta po svakoj strani. Prebacite ih na dasku za sečenje Pustite da odstoje 10 minuta pre serviranja.

Pre toga napravite sos od peršuna. Izblendirajte peršun, beli luk i origano. Prebacite mešavinu peršuna u srednju činiju i umešajte ulje, sirće, limunovu koricu i mlevenu crvenu papriku pa začinite solju. Sos pospite preko goveđih filea. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi dinstana govedina sa karfiolom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Tortilje punjene mlevenim mesom   Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa/L.S.