Pileća džigerica sa slanininom i šampinjonima

Pileća džigerica sa slanininom i šampinjonima je jednostavno, a raskošno jelo u kome može da uživa cela porodica.

Shutterstock

Ako tražite jednostavan recept napravite pileću džigericu sa slaninom i šampinjonima. Za sve ljubitelje mesa i jakih ukusa, ovo je idealan obrok. Možda ćete želeti da je napravite i u slatko-kiselom sosu. Evo i kako se pravi sa slaninom i šampinjonima!

Sastojci:

  • 1 veliki luk isečen na kockice
  • 150 g slanine nasečene
  • 150 g šampinjona isečenih na kriške
  • 500 g pileće džigerice
  • 30 ml mleka
  • 3 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 130 ml pilećeg bujona
  • 2 grančice sveže majčine dušice
  • ¼ kašičice čilija
  • so i biber po ukusu
  • ¼ veze peršuna za ukrašavanje

Recept za pileću džigericu sa slanininom i šampinjonima:

Pileću džigericu potopite u mleko najmanje 1 sat, do 3 sata, u frižideru. Ovo pomaže da se smanji gorak ukus džigerice. Zatim dodajte isečenu slaninu u hladan tiganj i zagrejte na srednje jakoj vatri. Pržite slaninu dok ne postane malo hrskava, a zatim dodajte iseckani luk. Pržite 3-4 minuta. Dodajte začinsko bilje, začine i šampinjone u tiganj, pržite 2-3 minuta, a zatim izvadite iz tiganja i ostavite u činiji.

Izvadite džigerice iz mleka, isperite ih i osušite papirnim ubrusom. Dodajte malo putera u tiganj, a kada se tiganj zagreje ubacite džigerice i začinite solju i biberom. Pržite oko 2 minuta sa svake strane, a zatim izvadite i ostavite sa strane. Zatim ubacite puter i brašno u isti tiganj i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ubacite pileći bujon - sos će se zgusnuti i kada budete zadovoljni gustinom dodajte slaninu, pečurke, luk i džigericu i sve zagrejte. Servirajte uz pečeni krompir, testeninu ili pirinač i povrće kuvano na pari. Ukrasite svežim peršunom. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi pileća džigerica sa krompirom i kečapom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Piletina iz rerne   TikTok/ quick_meal

StvarUkusa/L.S.