Recept za pileći gulaš na lovački način

Kada vam se jede piletina, napravite je na malo drugačiji poput ovog gulaša, punog povrća.

Shutterstock

Pileći gulaš na lovački način se pravi sa belim vinom, ruzmarinom i ljutom papričicom. Koristite celo pile isečeno na komade ili možete da upotrebite samo belo meso. Ako volite gulaš, možda ćete želeti da ga napravite od leblebija i tikvica. Evo i kako se pravi pileći!

Sastojci:

  • 160 ml maslinovogulja
  • 2 k 1,5 kg cele piletine, svako isečeno na 8 delova (ili mešavina buta i buta)
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 male ljute paprike, sitno iseckane
  • 2 grančice ruzmarina, listova ubranih i sitno iseckanih
  • 430 ml belog vina, plus dodatno, ako je potrebno
  • 80 ml crvenog vinskog sirćeta

Recept za pileći gulaš na lovački način:

Zagrejte polovinu ulja u šerpi sa poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte polovinu piletine, kožom nadole, i pržite dok ne dobije zlatnu koricu, a zatim okrenite i uradite isto sa druge strane, oko 15 minuta. Odložite i ponovite sa preostalim uljem i piletinom.

Vratite meso u šerpu i pospite belim lukom, ljutim paprikama i ruzmarinom, pa začinite solju i biberom. Prelijte belim vinom, poklopite šerpu i smanjite vatru. Kuvajte poklopljeno 1 sat i 10 minuta, povremeno okrećući meso, sve dok ne bude veoma mekano i ne stvori se gusti sos.

Sklonite poklopac poslednjih 10-15 minuta kuvanja. Po potrebi dodajte još malo vina ili vode. Kada je piletina skuvana i sos je prave konzistencije, umešaje sirće i kuvajte još 1-2 minuta. Servirajte i uživajte.

Pročitajte kako se pravi gulaš sa kupusom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!  kurir televizija

StvarUkusa/L.S.