Junetina se priprema sa šargarepama i krompir. Krompir možete da ispasirate u pire, ako vam tako odgovara. Potrebno vam je strpljenje, jer se u slow cooker-u dugo priprema, ali nećete zažaliti. Ukoliko volite junetinu, isprobajte i recept za začinjeni juneći gulaš. A evo i kako da napravite najsočniju junetinu u krčku!
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1,5 kg junećih šnicli
- 6 srednjih šargarepa, isečenih na trećine
- 6 srednjih krompira, oljuštenih i isečenih na četvrtine
- 1 veliki luk, nasečen na četvrtine
- 3 kašičice mešavine suvih začina
- 1 l goveđeg bujona
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 3 kašike vode
Recept za najsočniju junetinu:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Ubacite junetinu i zapržite sa svih strana, oko pet minuta po strani. Kada je gotovo, izvadite pečenje na tanjir. Ubacite šargarepu, krompir i luk u krčka. Stavite juneće šnicle na povrće i pospite ih mešavinom suvih začina. Dodajte goveđi bujon i kuvajte poklopljeno na laganoj temperaturi 10 do 12 sati, dok junetina i povrće ne omekšaju.
Prebacite pečenje i povrće u tanjir za serviranje i ostavite na toplom tako što ćete ih obložiti aluminijumskom folijom. Skinite višak masnoće, sipajte sokove u malu šerpu i zagrevajte na srednje jakoj vatri dok sokovi ne proključaju. Kombinujte kukuruzni skrob i vodu u maloj posudi. Umutite kukuruzni skrob u sokove i vratite mešavinu da provri, neprestano mešajući. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, oko 1 do 2 minuta. Servirajte sos preko pečenja.
Pročitajte kako da napravite file minjon sa balzamiko prelivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.