Nudle sa belim mesom i povrćem u soja sosu

Azijska kuhinja nam uvek donosi obilje ukusa i aroma, pa je tako i sa ovim nudlama koje se prave sa belim mesom i povrćem u sojinom sosu. Idealne su za kombinovanje sa začinima i povrćem po želji.

Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g nudli
  • 2 tikvice
  • 3 šargarepe
  • 1 celera
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 250 g šampinjona
  • 1 pileći file
  • 1 glavica ljubičastog kupusa
  • ulje po želji
  • soja sos
  • 1 praziluk
  • so i biber po ukusu

Recept za nudle sa belim mesom i povrćem u soja sosu:

Prvo skuvajte nudle prema uputstvu na pakovanju. Pileći file i povrće (kupus, tikvice, papriku, šargarepu i celer) iseckajte na tanke trakice, po dužini. Zagrejte ulje u tiganju i propržite praziluk, pa dodajte meso i pržite ga oko 5 minuta, ili dok ne porumeni. Nakon toga dodajte šampinjone

 i nakon što puste vodu pržite ih još par minuta.

Ubacite u tiganj i povrće, a kukuruze ostavite za kraj. Sipajte soja sos po ukusu i sve dobro izmešajte. Kad je povrće pri kraju dodajte kukuruz i kuvane nudle, sve sjedinite i pustite da se sokovi izmešaju još par minuta. Uživajte!

Nudle su idealne za sve vrste kombinacija i ukusa, pa slobodno eksperimentišite. Možda ćete želeti da isprobate i dimljenu piletinu sa testeninom i povrćem.

Pročitajte i po receptu Džejmija Olivera: Tri ideje za ručak od samo PET sastojaka

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Šapagete s tikvicama  tik tok/smittenkitchen

StvarUkusa/L.S.