Sastojci:
- 300 g testenine
- 500 g mlevenog mesa - koristio sam 5% masti
- so i biber po ukusu
- 1 luk (sitno isečen na kockice)
- 3 čena belog luka.
- 1 kašika paradajz pirea
- 4 kašike crvenog pesta
- 400 ml goveđeg bujona
- 100 g krem sira
- 120 g kačkavalja
- peršun za ukrašavanje
Pogledajte i video za pripremu zapečene paste sa mlevenim mesom:
Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom:
Za pastu sa mlevenim mesom, prvo ubacite testeninu u šerpu sa vodom i dobro posolite, pa pustite da provri. U međuvremenu začinite i pržite govedinu dok ne porumeni, a zatim dodajte luk. Pržite dok luk ne omekša pa dodajte beli luk, paradajz pire i pesto i kuvajte oko minut.
Zatim dodajte goveđi bujon i krem sir, malo pojačajte vatru i ostavite da se krčka. Kada je testenina gotova, ocedite je i ubacite u sos, dodajući malo vode od kuvanja. Dobro promešajte i pospite rendanim kačkavaljem, pa ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni. Ukrasite peršunom i uživajte.
Pasta sa mlevenim mesom je još ukusnija kada je zapečete, a možete da dodate i druge sastojke po želji. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pastu sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa