Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- ½ kašičice slatke dimljene paprike
- 2 pune kašike palente
- maslinovo ulje
- 1 vekna hleba
- 1 čen belog luka
- 2 crvene paprike
- 4 kriške veće kriške slanine
- 2 male glavice salate
- 10 komada čeri paradajza
- balzamiko sirće
- šaka mikrobilja
Za preliv:
- 1 čen belog luka
- 2 limuna
- 40 g parmezana, plus dodatak za serviranje
- 4 pune kašike jogurta
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- 15 g svežeg bosiljka
Recept za Cezar salatu:
Za Cezar salatu prvo stavite veliki tiganj na srednju vatru. Na velikom listu masnog papira posipajte pileće filee solju, biberom, sa ½ kašičice slatke dimljene paprike i 2 pune kašike palente. Preklopite papir preko filea, a zatim oklagijom poravnajte piletinu na otprilike 1,5 cm debljine. Stavite u tiganj sa 1 kašikom ulja, okrećući posle 3 ili 4 minuta, dok ne porumeni. Isecite 4 debele kriške hleba, stavite na tiganj i izvadite kada se lepo ugljenišu sa obe strane.
Izgnječite 1 čen neoljuštenog belog luka kroz drobilicu, u tečnost. Iscedite sok od 2 limuna, izmrvite u to 40 g parmezana i dodajte 4 pune kašike jogurta, 1 kašiku vinskog sirćeta, 1 kašičicu senfa isveži bosiljak. Izmešajte i začinite. Tostiran hleb natrljajte prepolovljenim čenom belog luka i isecite na kockice. Propržite slaninu. Narežite grubo 2 salate i poređajte preko velike daske za serviranje ili tanjira. Preko salate pospite hleb, prepolovite 10 komada čeri paradajza, a zatim dodajte i njih na dasku. Balzamiko sireće pospite po vrhu. Narežite piletinu, stavite je oko salate, prelijte prelivom, izmrvite preko toga hrskavu slaninu i pospite parmezanom.
Cezar salata može da se prilagođava kada su u pitanju začini i prelivi. Ukoliko volite salate, možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od lubenice i feta sira.
Pročitajte kako se pravi Pikantna salata sa teletinom i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa