Špagete sa crvenim kupusom na sečuanski način

Špagete sa crvenim kupusom na sečuanski način su vrlo aromatične i lagane, a brzo se pripremaju.

Shutterstock

Sastojci:

  • ½ crvenog kupusa, sitno iseckanog
  • ½ kašičice bibera u zrnu, prženog i lagano zgnječenog
  • 5 g korijandera, grubo iseckanog
  • sok od jednog limuna
  • 3 kašike tahinija
  • 2 čena belog luka, narendana
  • 3 kašičice soja sosa
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 kašičica ljute paprike u prahu
  • 140 g špageta

Recept za špagete sa crvenim kupusom na sečuanski način:

Za ove špagete prvo pomešajte crveni kupus sa biberom u zrnu, korijanderom i malo začina. Iscedite sok od limuna, a zatim ga dobro promešajte. U velikoj činiji pomešajte tahini, beli luk, soja sos, maslinovo ulje i crvenu ljutu papriku.

Skuvajte špagete u šerpi sa ključalom slanom vodom prema uputstvima na pakovanju, dok ne omekšaju. Ocedite ih i sačuvajte 125 ml vode od kuvanja. Umešajte tu vodu u tahini sos, a zatim umešajte i rezance. Podelite rezance između dve činije i na vrh stavite salatu od crvenog kupusa.

Špagete na sečuanski način su vrlo aromatičan i brz obrok, a ako vam se dopada, možda ćete želeti da napravite i špagete sa belim mesom u sosu od sira.

Pročitajte i kako se prave zapečene špagete sa piletinom i sirom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Šapagete s tikvicama  tik tok/smittenkitchen

StvarUkusa