Sastojci:
- ½ crvenog kupusa, sitno iseckanog
- ½ kašičice bibera u zrnu, prženog i lagano zgnječenog
- 5 g korijandera, grubo iseckanog
- sok od jednog limuna
- 3 kašike tahinija
- 2 čena belog luka, narendana
- 3 kašičice soja sosa
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 kašičica ljute paprike u prahu
- 140 g špageta
Recept za špagete sa crvenim kupusom na sečuanski način:
Za ove špagete prvo pomešajte crveni kupus sa biberom u zrnu, korijanderom i malo začina. Iscedite sok od limuna, a zatim ga dobro promešajte. U velikoj činiji pomešajte tahini, beli luk, soja sos, maslinovo ulje i crvenu ljutu papriku.
Skuvajte špagete u šerpi sa ključalom slanom vodom prema uputstvima na pakovanju, dok ne omekšaju. Ocedite ih i sačuvajte 125 ml vode od kuvanja. Umešajte tu vodu u tahini sos, a zatim umešajte i rezance. Podelite rezance između dve činije i na vrh stavite salatu od crvenog kupusa.
Špagete na sečuanski način su vrlo aromatičan i brz obrok, a ako vam se dopada, možda ćete želeti da napravite i špagete sa belim mesom u sosu od sira.
Pročitajte i kako se prave zapečene špagete sa piletinom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa