Kremaste špagete sa šampinjonima su jelo koje će vam prijati tokom hladnih dana. Tople i prelivene kremom, vrlo su aromatične zbog luka i peršuna koji ide u njih. Možda ćete želeti da napravite i aromatične pečurke pečene u rerni. Evo kako se prave kremaste špagete sa šampinjonima!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 600 g isečenih šampinjona
- 1 kašičica soli
- 300 g špageta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 100 ml suvog belog vina
- 440 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa
- 1 mala veza peršuna
Recept za kremaste špagete sa šampinjonima
Kuvajte špagete i propržite pečurke
Za kremaste špagete sa šampinjonima stavite veliku šerpu sa dobro posoljenom vodom da provri. Za to vreme stavite maslinovo ulje u tiganj i dodajte isečene šampinjone. Posolite, stavite na srednje jaku vatru i pržite, redovno mešajući, 10 minuta ili dok pečurke ne puste vodu i počnu da hrskaju. Špagete ubacite u ključalu vodu i kuvajte 8 minuta, redovno mešajući.
Ubacite beli luk i pavlaku u pečurke
Dodajte beli luk u pečurke, kuvajte 1 minut, zatim dodajte belo vino i dinstajte 2 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i senf, stavite da proključa, a zatim začinite po ukusu solju i biberom i držite na toplom.
Pomešajte špagete i pečurke
Kada se špagete skuvaju, ostavite kutlaču vode od testenine, ocedite, pa dodajte špagete u šerpu za pečurke. Ubacite, dodajući vodu za testeninu po potrebi da napravite sos, a zatim preko toga pospite peršun i poslužite. Uživajte u kremastim špagetama sa šampinjonima!
Pročitajte kako da napravite PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem