Kremaste špagete sa šampinjonima su jelo koje će vam prijati tokom hladnih dana. Tople i prelivene kremom, vrlo su aromatične zbog luka i peršuna koji ide u njih. Možda ćete želeti da napravite i aromatične pečurke pečene u rerni. Evo kako se prave kremaste špagete sa šampinjonima!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 600 g isečenih šampinjona
- 1 kašičica soli
- 300 g špageta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 100 ml suvog belog vina
- 440 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa
- 1 mala veza peršuna
Recept za kremaste špagete sa šampinjonima
Kuvajte špagete i propržite pečurke
Za kremaste špagete sa šampinjonima stavite veliku šerpu sa dobro posoljenom vodom da provri. Za to vreme stavite maslinovo ulje u tiganj i dodajte isečene šampinjone. Posolite, stavite na srednje jaku vatru i pržite, redovno mešajući, 10 minuta ili dok pečurke ne puste vodu i počnu da hrskaju. Špagete ubacite u ključalu vodu i kuvajte 8 minuta, redovno mešajući.
Ubacite beli luk i pavlaku u pečurke
Dodajte beli luk u pečurke, kuvajte 1 minut, zatim dodajte belo vino i dinstajte 2 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i senf, stavite da proključa, a zatim začinite po ukusu solju i biberom i držite na toplom.
Pomešajte špagete i pečurke
Kada se špagete skuvaju, ostavite kutlaču vode od testenine, ocedite, pa dodajte špagete u šerpu za pečurke. Ubacite, dodajući vodu za testeninu po potrebi da napravite sos, a zatim preko toga pospite peršun i poslužite. Uživajte u kremastim špagetama sa šampinjonima!
Pročitajte kako da napravite PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak