Sastojci:
- ½ kašike maslinovog ulja
- 3 vaća fileta oslića, oko 400 g
- 50 g običnog brašna
- 100 g prezli
- korica jednog limuna
- 1 grančica mirođije, seckana
- 1 veliko jaje
Recept za domaće riblje štapiće od fileta oslića:
Za štapiće od ribe zagrejte rernu na 190C. Pleh obložite papirom za pečenje i stavite u rernu da se zagreje. Svaki riblji file isecite na četiri ili pet debljiš štapića.
Sipajte brašno u činiju i začinite crnim biberom. U drugoj činiji razbijte jaja i lagano ih umutite viljuškom. Pomešajte prezle, koricu limuna i mirođiju u treću plitku činiju i promešajte. Umočite ribu u brašno, zatim u jaje, pa u prezle. Prebacite ih na pleh i pecite 20 minuta, jednom ih okrenite. Ako vam se svide, možda ćete želeti da napravite i pečenog šarana u crvenom sosu posutog sirom.
Pročitajte i kako se pravi lepeza skuša pečena sa kromopirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa