Plavi patlidžan u aromatičnom pohu i zapečen u rerni

Plavi patlidžan u aromatičnom pohu je najbolji letnji ručak za celu porodicu. Uz sveže iseckano povrće za prilog iamćete kompletan obrok.

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 250 g prezla
  • 60 g rendanog parmezana
  • ¼ kašičice belog luka u prahu
  • ¼ kašičice sušenog origana
  • ¼ kašičice sušenog bosiljka
  • so i mleveni crni biber, po ukusu
  • 2 jajeta
  • 1 plavi patlidžan, oljušten i naseckan na krugove

Recept za plavi patlidžan u aromatičnom pohu:

Za plavi patlidžan sa aromatičnim pohom, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. Obložite pleh aluminijumskom folijom i premažite kašičicom maslinovog ulja. U plitkoj posudi pomešajte prezle, parmezan, beli luk u prahu, origano, bosiljak, so i biber. Pomešajte jaja sa malo vode u posebnoj plitkoj posudi.

Umočite kriške patlidžana u mešavinu jaja, a zatim utisnite u mešavinu prezla sa obe strane. Poređajte na pripremljen pleh. Preostale 2 kašičice ulja prelijte po kriškama patlidžana.

Pecite u zagrejanoj rerni do zlatno-smeđe boje, 20 do 25 minuta. Ako vam se ovo svidi, možda ćete želeti da napravite i musaku sa plavim patlidžanom i mlevenim mesom.

Pročitajte i kako se pravi i pita sa patlidžanom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Patlidžan punjen sirom  Instagram/sebastian_fitarau

 StvarUkusa