Pileće belo meso sa pikantnim prelivom

Pileće belo meso priprema se za samo dvadesetak minuta, a ručak je idealan i izdašan.

Print screen / Instagram / appetizing.tv

Sastojci:

  • 1 luk
  • 3 krompira
  • 1 kom pilećeg filea
  • 5 g soli
  • 5 g crnog bibera
  • 5 g slatke paprike
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 2 jajeta
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 10 g mešavine suvog začinskog bilja
  • 5 g soli
  • 5 g karija
  • 120 g sira
  • 1 paradajz

Pogledajte kako se priprema: 

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom  Instagram/appetizing.tv

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom:

Za pileće belo meso sa pikantnim prelivom prvo isecite luk i ubacite ga u tiganj. Krompir oljuštite i isecite na ploške, pa ga rasproredite preko luka. Pileći file isecite na kockice, ubacite u činiju, i pomešajte sa solju, biberom, slatkom paprikom, uljem, i dobro izmešajte. Zatim stavite na preko luka i krompira.

U međuvremenu, razbijte jaja, sipajte pavlaku za kuvanje, začinsko bilje, so i kari i dobro izmešajte. Prelijte preko mesa i pokolopite. Pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Izvadite iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem. Isecite paradajz na ploške i rasporedite preko sira. Zapecite, izvadite iz rerne i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjene pileće batake.

Pročitajte kako da napravite kuskus sa piletinom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Zapečena piletina u bešamel sosu  Kurir televizija

StvarUkusa