Sastojci:
- 1 luk
- 3 krompira
- 1 kom pilećeg filea
- 5 g soli
- 5 g crnog bibera
- 5 g slatke paprike
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 10 g mešavine suvog začinskog bilja
- 5 g soli
- 5 g karija
- 120 g sira
- 1 paradajz
Pogledajte kako se priprema:
Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom:
Za pileće belo meso sa pikantnim prelivom prvo isecite luk i ubacite ga u tiganj. Krompir oljuštite i isecite na ploške, pa ga rasproredite preko luka. Pileći file isecite na kockice, ubacite u činiju, i pomešajte sa solju, biberom, slatkom paprikom, uljem, i dobro izmešajte. Zatim stavite na preko luka i krompira.
U međuvremenu, razbijte jaja, sipajte pavlaku za kuvanje, začinsko bilje, so i kari i dobro izmešajte. Prelijte preko mesa i pokolopite. Pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Izvadite iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem. Isecite paradajz na ploške i rasporedite preko sira. Zapecite, izvadite iz rerne i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjene pileće batake.
Pročitajte kako da napravite kuskus sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa