Sastojci:
Za korpice:
- 1 kg krompira
- 1 kašika putera
- šaka mirođije
- 1 kašičica soli
Za mešavinu mlevenog mesa:
- 250 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 kašika paradajz paste
- 140 g kuvanog graška i šargarepe
- po 1 kašičica soli, bibera, kima i crvene paprike
- 60 ml vode
- rendani kačkavalj, za posipanje
Pogledajte kako se prave korpice:
Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom:
Kako biste napravili korpice od krompira punjene mlevenim mesom, prvo krompir isecite na kockice, skuvajte, ocedite, dodajte puter i posolite, pa dodajte mirođiju. Umesiti ga kao što mesite testo, pa ostaviti da odstoji u frižideru dok se potpuno ne ohladi.
Veoma je važno da se ohladi, jer je nemoguće napraviti oblik korpice dok je smesa vruća. Kada se ohladi, podelite smesu na četiri jednaka dela, razvaljajte svaki deo, pa pritisnite prstima po sredini i napravite oblik korpice.
Dok se smesa od krompira hladi, ispržite sve sastojke za punjenje korpica - mleveno meso, luk, papriku i preostalo povrće i začine, pa ostavite po strani.
Podmažite pleh za pečenje i poređajte korpice, pa u svaku rasporedite mešavinu mlevenog mesa za punjenje. Dodajte i rendani kačkavalj preko svake korpice, pa opet mešavinu mlevenog mesa i zatim ponovo kačkavalj. Pecite na 180 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni. Kada je pečeno, ostavite da odstoji pola sata i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi zapečena pasta sa mlevenim mesom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa