Sastojci:
- 300 g spanaća
- 250 rikota sira (ili krem sira ako nemate rikotu)
- 1 jaje
- 70 g parmezana
- 40 g brašna
- So, biber i muskatni oraščić po ukusu
Pogledajte video kako se prave:
Recept za originalne italijanske knedle sa spanaćem:
Za ove knedle, ispržite spanać sa malo ulja i jednim čenom belog luka. Kada omekša, dobro ga ocedite i vrlo sitno naseckajte. Prebacite u veću činiju i dodajte rikotu, parmezan, jaje, brašno i začine, pa promešajte viljuškom da se svi sastojci sjedine.
Od smese pravite kuglice. Nauljite ruke da vam se testo ne bi lepilo. Pre toga pripremite jednu činiju sa brašnom i držite je pored velike posude.
Uhvatite kašiku mešavine i rukama uvaljajte knedle, a zatim tu knedlu uvaljajte u činiju sa brašnom. Odložite knedle na čistoj površini dok ih sve ne napravite. Zatim ih kuvajte u ključaloj vodi. Gotove su kada počnu da plutaju po površini.
Pošto su gnudi već neverovatno ukusne, ne morate da pravite sos, pa je najtipičniji način da uživate u njima da ih premažete sosom od putera i žalfije: dodajte malo putera i nekoliko listova žalfije u tiganj dok se žalfija ne isprži. Kada je sos gotov, dodajte kuvane knedle i pržite 1 minut redovno mešajući. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i knedle za supu sa mirođijom.
Pročitajte kako da napravite slane kuglice sa 3 vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa