Sastojci:
- 8 pilećih karabataka, očišćenih
- 1 stabljika zelenog luka ili vlašca, iseckanog
- 3 crvene ljute papričice, iseckane
- 3-4 (velika) čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika majoneza
- so i biber po ukusu
Za preliv:
- 2 kašike rastopljenog putera
- 1/2 kašičice meda
- 1 kašičica susamovog ulja
- sok od 1/4 limete
Za posipanje:
- seme susama
- mladi luk
Recept za začinjene karabatake:
Za pileće karabatake prvo pripremite i iseckajte povrće, a potom i povrće i začine pomešajte u jednoj činiji, dodajte majonez, sirće i karabatake. Dobro ih izmešajte, da se natope u mešavini.
Uključite rernu na 200 stepeni C i pecite karabatake, 20-30 minuta okrećući ih na pola pečenja. Kada ih izvadite, prelijte prethodno napravljenim prelivom i pospite semenom susama i mladim lukom ili vlašcem. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hrskave karabatake sa pirinčem.
Pročitajte kako se prave karabataci u sosu od slanine, jabuka i kisele pavlake
BONUS VIDEO
StvarUkusa