Domaće jelo na kašiku - grašak s piletinom i trik sastojcima

Grašak s piletinom i trik sastojcima je bogata, izdašna i jednostavno jelo na kašiku za celu porodicu.

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 2 luka, iseckana na kockice
  • 1 kašika soli
  • 3 šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
  • 6-8 stabljika celera, isečenih na kockice
  • 60 g peršuna, seckanog
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1,5 l vode
  • 6 karabataka
  • 2 lovorova lista
  • 200 g graška

Recept za grašak s piletinom:

Za ovo kuvano jelo, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i so i promešajte da se sjedine. Pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte šargarepu, celer, peršun i beli luk. Pržite još 10-15 minuta.

Dodajte vodu u lonac i pustite da proključa. Ubacite piletinu i lovorov list. Pustite da provri, a zatim dodajte grašak. Smanjite toplotu dok ne proključa. Nastavite da kuvate 2-3 sata, dok piletina ne omekša i ne otpadne sa kosti. Izvadite lovorov list, kožu i kosti, a zatim iseckajte piletinu i vratite nazad u čorbu. Možda ćete želeti da napravite i boraniju s mesom, pravo jelo na kašiku.

Pročitajte kako se pravi  manastirska jota sa krupnim komadima mesa

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama   Instagram/thesaltycooker

StvarUkusa