Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 2 luka, iseckana na kockice
- 1 kašika soli
- 3 šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
- 6-8 stabljika celera, isečenih na kockice
- 60 g peršuna, seckanog
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1,5 l vode
- 6 karabataka
- 2 lovorova lista
- 200 g graška
Recept za grašak s piletinom:
Za ovo kuvano jelo, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i so i promešajte da se sjedine. Pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte šargarepu, celer, peršun i beli luk. Pržite još 10-15 minuta.
Dodajte vodu u lonac i pustite da proključa. Ubacite piletinu i lovorov list. Pustite da provri, a zatim dodajte grašak. Smanjite toplotu dok ne proključa. Nastavite da kuvate 2-3 sata, dok piletina ne omekša i ne otpadne sa kosti. Izvadite lovorov list, kožu i kosti, a zatim iseckajte piletinu i vratite nazad u čorbu. Možda ćete želeti da napravite i boraniju s mesom, pravo jelo na kašiku.
Pročitajte kako se pravi manastirska jota sa krupnim komadima mesa
BONUS VIDEO
StvarUkusa