Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 450 g mlevenig mesa
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 1 šargarepa, rendana
- 1 štap celera, sitno isečen
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 2 kašičice sitne morske soli ili po ukusu
- 1 kašičica osušenih listova origana
- 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera, ili po ukusu
- 1/4 kašičice šećera, ili više po ukusu
- 800 g konzerviranog paradajza
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašika vorčester sosa
- 250 g pilećeg bujona
- 125 ml vode plus više po potrebi, za kuvanje
- 250 g testenine makarona
- 30 g parmezana
Pogledajte kako se pravi:
Recept za gulaš na američki način:
Za američki gulaš, stavite lonac ili na jaku vatru i dodajte 1 kašiku maslinovog ulja. Dodajte mleveno meso i razbijajte ga lopaticom 1 minut. Dodajte šargarepu, luk, celer i beli luk i mešajte dok povrće ne omekša, 5 minuta. Začinite solju, origanom, biberom i šećerom i promešajte da se sjedine.
Dodajte izgnječeni paradajz, paradajz pastu, vorčester sos, pileći bujon i vodu. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru na laganu, poklopite i kuvajte 20 minuta. Dodajte makarone i promešajte da se sjedine. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte 20 minuta, povremeno mešajući, posebno pred početak kuvanja da se ne slegne i ne zalepi za dno šerpe. Dodajte još tople vode ako se smesa čini suvom. Trebalo bi da ostane veoma sočno. Umešajte parmezan i po potrebi začinite solju i biberom po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i letnji goveđi gulaš.
Pročitajte i kako da napravite starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa