Sastojci:
- 113 g putera
- 227 g pečuraka narezanih
- 216 g paprika
- 162 g luka isečenog na kockice
- 60 g brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 240 ml punomasnog mleka
- ¾ kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- 420 g kuvane piletine
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 160 g smrznutog graška
- 113 g seckane ljute paprike
Recept za carsku piletinu sa graškom i ljutom paprikom u kremastom sosu:
Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.
Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.
Pročitajte kako se pravi domaći giros sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa