Pasta sa spanaćem i ćuretinom po receptu Džejmija Olivera

Pasta sa spanaćem i ćuretinom je idealna za brzi ručak, a kada preporučuje Džejmi Oliver, znamo da je jednostavno i ukusno.

Print screen / You Tube / Jamie Oliver

Sastojci:

  • 160 g smrznutog spanaća
  • 1 praziluk
  • ½ veze sveže majčine dušice
  • 250 g svežih listova testa za lazanje
  • 150 g ćuretine
  • 100 g prezle
  • 1 kašika običnog brašna
  • 300 ml poluobranog mleka
  • 25 g kačkavalja

Pogledajte kako je priprema Džejmi:

Recept za pastu sa spanaćem i ćuretinom po receptu Džejmija Olivera:

Za pastu sa ćuretinom, izvadite spanać iz zamrzivača da se malo odmrzne. Praziluk prepolovite, operite i sitno iseckajte, a uberite listiće majčine dušice. Isecite listove testa za lazanje po dužini na trake od 3 cm da biste napravili papardelle.

U suvom tiganju tostirajte prezle sa nekoliko listića majčine dušice na srednjoj vatri 5 minuta. Prebacite u malu posudu, a zatim vratite posudu na vatru. Sipajte ½ kašike maslinovog ulja u tiganj, dodajte praziluk i ostatak listova majčine dušice, zajedno sa malo vode i kuvajte 5-10 minuta na srednjoj vatri, povremeno mešajući dok ne omekša. Isecite ćuretinu i ubacite i nju.

Dodajte 1 kašiku ulja i umešajte brašno, mešajući oko minut. Postepeno dodajte mleko i 300 ml ključale vode, neprestano mešajući dok se ne sjedini. Umešajte spanać i stavite da provri. Kada spanać usahne smanjite vatru i dodajte testeninu. Krčkajte 4 minuta, povremeno mešajući da se testenina ne bi lepila.

Narendajte veći deo sira da se istopi, a zatim začinite do savršenstva, pazeći da je ćuretina potpuno zagrejana. Servirajte u dve činije, pospite tostiranim prezlama i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću ćureću čorbu sa knedlama.

Pročitajte kako da napravite ćureće ćufte sa parmezanom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama   Instagram/thesaltycooker

StvarUkusa