Sastojci:
- 300 g brokolija, isečenog na veoma male komade
- 1 luk, oljušten i isečen
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g njoka
- 25 g kukuruznog brašna
- 300 ml mleka
- 300 ml kisele pavlake
- 75 g parmezana, rendanog
- 1 kašičica belog luka u granulama
- morska so i sveže mleveni crni biber, po ukusu
Recept za vegetarijanske njoke sa brokolijem:
Kako biste napravili vegetarijanske njoke, zagrejte rernu na 200 C. U plitki pleh za pečenje stavite brokoli, crni luk i 1 kašiku maslinovog ulja, sa dosta soli i bibera. Promešajte pa pecite 10 minuta.
Dodajte njoke, preostalo ulje i dobro promešajte. Vratite u rernu na 10 minuta. Dok je u rerni, pomešajte kukuruzno brašno sa dovoljno mleka da napravite glatku pastu u maloj posudi. Zatim umešajte kiselu pavlaku i umutite dok ne postane glatka. Dodajte ostatak mleka i ponovo umutite dok ne postane glatko.
Dodajte dve trećine parmezana, beli luk u granulama i još soli i bibera. U pečene njoke dodajte mešavinu sa kiselom pavlakom, promešajte i pospite preostalim parmezanom. Pecite još 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i vege špagete bolonjeze.
Pročitajte kako se pravi vegetarijanska musaka sa tikvicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa