Paelja sa morskim plodovima savršena za leto

Uz smrznute morske plodove možete da napravite pravo špansko jelo kod kuće.

Prt scr / YT / Jerene's Eats

Sastojci:

  • 600 g mešavine morskih plodova, odmrznutih
  • 1 kašika ulja
  • 1 luk, isečen
  • 1 crvena paprika, očišćena od semena i isečena na kockice
  • 250 g pirinča
  • 800 ml vrućeg pilećeg bujona
  • 150 g smrznutog graška
  • 1 limun, isečen na kockice
  • 100 g peršuna, grubo iseckanog

Recept za paelju sa morskim plodovima:

Za ovu paelju, zagrejte duboki tiganj sa poklopcem. Stavite tiganj na vatru, dodajte ulje i luk, poklopite i pržite 5 minuta. Dodajte crvenu papriku i pržite 2-3 minuta. Umešajte pirinač. Preko svega prelijte bujon i dobro promešajte.

Pustite da proključa, smanjite toplotu i dinstajte bez poklopca, 10 minuta, povremeno mešajući. Pokrijte i kuvajte 5 minuta; umešajte plodove mora, poklopite i kuvajte 3 minuta. Dodajte grašak i kuvajte još 2 minuta.

Sklonite sa ringle, dodajte malo limuna i veći deo peršuna, promešajte i začinite. Pokrijte i ostavite da odstoji 1 minut. Posipajte preostalim peršunom i servirajte sa kriškama limuna. Možda ćete želeti da napravite i paelju sa piletinom i gamborima.

Pročitajte kako da napravite ukusnu večeru na vašem stolu za 30 minuta

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Meksički pirinač  TikTok/mad.eats

StvarUkusa