Firentinske rol lazanje kao iz najboljih restorana

Rol lazanje su izvrsne ako želite da pojedete manju porciju, a ostatak vrlo jednostavno možete da sačuvate za naredni dan.

Pritn screen / YT / Natashas Kitchen

Sastojci:

  • 16 traka za lazanje
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 ½ kašike višenamenskog brašna
  • 1 l mleka
  • sol i biber, po ukusu
  • 450 g nemasnog svežeg sira
  • 450 g smrznutog spanaća, odmrznut, osušen i iseckan
  • 60 g iseckane mocarele
  • ⅛ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1 veliko jaje
  • 60 g rendanog parmezana

Recept za firentinske rol lazanje:

Za lazanje stavite lonac slane vode da provri. Zagrejte rernu na 218 stepeni C. Premažite posudu za pečenje uljem. Polovinu testenine za lazanje kuvajte u ključaloj vodi dok ne omekšaju, oko 8 minuta. Prenesite ih u veliku posudu sa hladnom vodom. Ponovite sa preostalim testom. Ocedite i poređajte testo u jednom sloju na čiste kuhinjske krpe. Pokrijte najlonskom folijom da se ne osuši. Ostavite sa strane.

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne omekša, oko 5 minuta. Odvojite 60 g mešavine luka. Dodajte brašno u mešavinu luka koja je ostala u šerpi i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umutite mleko, vratite na laganu vatru i kuvajte, mešajući, dok se ne zgusne do konzistencije guste pavlake, 3 do 4 minuta. Skinite sa vatre i začinite solju i biberom. Kašikom stavite 120 g sosa na dno pripremljene posude za pečenje. Ostavite sa strane.

Sveži sir mutite u blenderu, dok smesa ne postane glatka. Dodajte 60 g mešavine luka koji ste sačuvali, spanać i mocarelu, pa mutite dok se sitno ne isecka. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Dodajte jaje i mutite da se sve sjedini.

Na 1 traku testa rasporedite oko 3 kašike mešavine spanaća. Čvrsto zarolajte i stavite šavom nadole u ​​pripremljenu tepsiju. Ponovite sa preostalim testom i mešavinom spanaća. Preostali sos ravnomerno prelijte preko rolni i pospite parmezanom.

Pecite rolate nepokrivene, dok ne porumene, 25 do 30 minuta. Ohladite 5 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i sočne lazanje sa tikvicama.

Pročitajte i kako da napravite lazanje verde sa spanaćem i piletinom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Lazanje iz tiganja  Instagram/ scarlactive

StvarUkusa