Sastojci:
- 120 ml maslinovog ulja
- sok od 2 limuna
- 3 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika seckanog svežeg ruzmarina
- 1 kašika seckanog svežeg timijana
- 1 kašika seckanog svežeg origana
- 1800 g piletine, isečene na komade
Recept za grčku piletinu sa začinskim biljem:
Kako biste napravili grčku piletinu pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, ruzmarin, timijan i origano u staklenoj posudi. Stavite komade piletine u smesu, pokrijte i marinirajte u frižideru 2 do 3 sata. Zagrejte gril tiganj.
Stavite piletinu na tiganj i bacite marinadu. Pecite da piletina više ne bude ružičasta, oko 15 minuta po strani. Servirajte uz feta sir i paradajz. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu od pomorandže.
Pročitajte i kako da napravite prženu boraniju sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa