Sastojci:

  • 2 velika pileća prsa
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 3 kašike ulja
  • seckani praziluk, za serviranje

Za sos:

  • 180 ml soka od pomorandže
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 60 ml smeđeg šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • korica od 1 pomorandže, rendana
  • 1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/4 kašičice mlevene crvene paprike po želji

Recept za pileće belo meso u sosu od pomorandže:

Za belo meso u sosu od pomorandže, možete sve da pripremite unapred. Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite je u srednju činiju. Posolite i pobiberite i pospite kukuruznim skrobom. Dobro promešajte.

Sipajte sastojke za sos u drugu posudu i umutite. Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na jačoj vatri nekoliko minuta. Kada je tiganj vruć, dodajte polovinu piletine u tiganj i pržite 4 minuta, a zatim okrenite i pržite još oko 3-4 minuta.

Za drugu seriju dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Prebacite piletinu na tanjir kada je gotova. Sipajte sos u tiganj. Tiganj bi i dalje trebalo da bude vruć, pa će se sos zgusnuti za oko minut.

Dok sos krčka, promešajte ga pa dodajte piletinu nazad i još malo sve izmešajte. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.

Pročitajte i kako da napravite aromatično belo meso koje se priprema brzo

BONUS VIDEO

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa