Sastojci:
- 2 velika pileća prsa
- so i biber po ukusu
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 3 kašike ulja
- seckani praziluk, za serviranje
Za sos:
- 180 ml soka od pomorandže
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika limunovog soka
- 60 ml smeđeg šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- korica od 1 pomorandže, rendana
- 1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/4 kašičice mlevene crvene paprike po želji
Recept za pileće belo meso u sosu od pomorandže:
Za belo meso u sosu od pomorandže, možete sve da pripremite unapred. Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite je u srednju činiju. Posolite i pobiberite i pospite kukuruznim skrobom. Dobro promešajte.
Sipajte sastojke za sos u drugu posudu i umutite. Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na jačoj vatri nekoliko minuta. Kada je tiganj vruć, dodajte polovinu piletine u tiganj i pržite 4 minuta, a zatim okrenite i pržite još oko 3-4 minuta.
Za drugu seriju dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Prebacite piletinu na tanjir kada je gotova. Sipajte sos u tiganj. Tiganj bi i dalje trebalo da bude vruć, pa će se sos zgusnuti za oko minut.
Dok sos krčka, promešajte ga pa dodajte piletinu nazad i još malo sve izmešajte. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.
Pročitajte i kako da napravite aromatično belo meso koje se priprema brzo
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus