Ćufte u paradajz sosu, gurmanski ručak očas posla

Ćufte u paradajz sosu su izdašan obrok, a možete da ih servirate sa pire krompirom ili testeninom.

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1,5 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 parčeta starog hleba, sredina
  • 1,5 kašičica vegete
  • so, po ukusu
  • 2,5 kašičice mlevene paprike
  • 2 jajeta
  • šaka seckanog peršuna

Za sos:

  • 400 ml soka od paradajza
  • 500 ml vode
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica soli, ili po ukusu
  • seckani peršun

Recept za ćufte u paradajz sosu:

Za ćufte u paradajz sosu prvo iseckajte crni i beli luk, vrlo sitno. Sredinu hleba malo razmekšajte vodom pa izgnječite prstima i razmrvite. Jaja izlupajte viljuškom i pomešajte sve ove sastojke za ćufte.

Smesu pokrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji u frižideru barem pola sata. Kada prođe dovoljno vremena izvadite iz frižidera, pobrašnite ruke i oblikujte ćufte.

U dublju šerpu sipajte ulje i pržite ćufte kada se zagreje. Stavite ih u jedan kraj šerpe kada se isprže, a drugu polovinu šerpe iskoristite da napravite zapršku. Ubacite brašno i propržite ga, pa dodajte alevu papriku.

Opet promešajte, a zatim sipajte paradajz sok. Lagano počnite da mešate ćufte sa zaprškom i da dodajete vodu. Posolite i ostavite da se krčka na laganoj vatri. Na kraju ubacite seckani peršun. Servirajte uz pire krompir ili špagete, šta više volite. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće ćufte sa povrćem i začinima.

Pročitajte kako da napravite i zapečene ćufte sa povrćem i kačkavaljem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća  Instagram/tencere.yemekleri

StvarUkusa