Brzinska svinjska džigerica u sosu sa lukom i slaninom

Svinjska džigerica u sosu se brzo pravi, uz dodatak luka i slanine.

Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g svinjske džigerice
  • 60 g dimljene slanine
  • 1 srednji luk
  • 1 kašika višenamenskog brašna
  • 1 kašika masti ili ulja
  • 350 ml bujona od povrća
  • ¼ kašičice bibera
  • količina soli zavisi od toga koliko je upotrebljeni bujon slan

Recept za svinjsku džigericu u sosu:

Isperite svinjsku džigericu pod hladnom vodom i osušite je papirnim ubrusima. Odlepite tanku spoljašnju membranu, ako je ima. Meso isecite na kocke veličine oko 2,5 cm. Očistite 1 srednji luk i sitno iseckajte. Nasecite dimljenu slaninu.

Zagrejte 1 kašiku svinjske masti u tiganju na jakoj vatri. Stavite seckani luk i slaninu. Pržite uz mešanje dok ne porumeni. Dodajte kockice džigerice i pržite uz stalno mešanje dok džigerica ne dobije braonkastu koricu na površini. Potrebno je oko 3-5 minuta. Pospite komade džigerice 1 kašikom višenamenskog brašna prosejanog kroz sito kako biste sprečili stvaranje grudvica brašna. Nastavite da pržite oko minut, ali ne više.

Sipajte bujon od povrća. Pustite da provri, pa smanjite vatru za trećinu, pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka 15 minuta. Tokom kuvanja, jednom ili dva puta promešajte smesu. Na kraju začinite biberom i posolite po ukusu. Promešajte i servirajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjsku džigericu u sosu sa pečurkama.

Pročitajte kako se prave najjeftinije pljeskavice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća  Instagram/tencere.yemekleri

StvarUkusa