Sastojci:
- 680 g pilećeg filea
- 2 velika jajeta
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 1 kašika seckanog svežeg vlašca
- 1 kašika seckanog svežeg bosiljka
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice crnog bibera
- ¼ kašičice mirođije
- 80 g višenamenskog brašna
- 230 g iseckanog kačakvalja
- 2 kašike maslinovog ulja
Recept za faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem:
Za faširane šnicle prvo stavite pileći file sitno iseckajte na kockice. Prebacite sitno iseckanu piletinu u veliku posudu i dodajte jaja, majonez, peršun, vlašac, bosiljak, so, beli luk u prahu, biber, mirođiju, brašno i iseckani kačkavalj. Mešajte dok se dobro ne sjedini. Napravite rukom 15 jednakih šaka pileće mešavine.
Zagrejte ulje u tiganju i stavite na srednju vatru. Kada se ulje zagreje, ubacite jedan deo šnicli i spljoštite ih kašikom u pljeskavicu. Bitno je da se ne dodiruju. pržite 3-4 minuta dok dna ne porumene, a zatim ih okrenite i pržite još 3-4 minuta. Izvadite ih na tanjir i servirajte tople. Možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle od pečuraka.
Pročitajte kako se prave faširane šnicle od brokolija i kuskusa
BONUS VIDEO
StvarUkusa