Grčki paprikaš sa zelenom boranijom

Grčki paprikaš je vrlo lagan i može da se jede sam, kao prilog ili uz hleb.

Shutterstock

Sastojci:

  • 60 ml ulja
  • 1 crni luk iseckan
  • 3 krompira isečena na četvrtine, a zatim prepolovljena
  • 2 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1,5 kg zelene boranije
  • 3 velika paradajza
  • 2 kašičice smeđeg šećera
  • 2 kašike paradajz paste
  • 200 g tikvica, iseckanih
  • 120 g sveže nane seckane
  • 470 ml vode

Recept za grčki paprikaš sa zelenom boranijom:

Kako biste napravili ovaj paprikaš u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte luk. Kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne postane providan. Dodajte krompir, so i biber i kuvajte dok krompir ne počne da dobija zlatno-braon boju, oko 5-8 minuta.

Dodajte boraniju i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte paradajz, šećer, paradajz pastu, tikvice i mentu. Promešajte da se sjedini. Dodajte vodu i pustite da provri. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, 45-50 minuta, povremeno mešajući.

Povremeno proverite da li u loncu ima vode. Po potrebi dolijte vode. Posle 45-50 minuta, servirajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani krompir paprikaš.

Pročitajte kako se pravi zapečeni pileći krompir paprikaš

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja   instagram/nutritionbyamber

StvarUkusa