Sastojci:
- 60 ml ulja
- 1 crni luk iseckan
- 3 krompira isečena na četvrtine, a zatim prepolovljena
- 2 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1,5 kg zelene boranije
- 3 velika paradajza
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 2 kašike paradajz paste
- 200 g tikvica, iseckanih
- 120 g sveže nane seckane
- 470 ml vode
Recept za grčki paprikaš sa zelenom boranijom:
Kako biste napravili ovaj paprikaš u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte luk. Kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne postane providan. Dodajte krompir, so i biber i kuvajte dok krompir ne počne da dobija zlatno-braon boju, oko 5-8 minuta.
Dodajte boraniju i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte paradajz, šećer, paradajz pastu, tikvice i mentu. Promešajte da se sjedini. Dodajte vodu i pustite da provri. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, 45-50 minuta, povremeno mešajući.
Povremeno proverite da li u loncu ima vode. Po potrebi dolijte vode. Posle 45-50 minuta, servirajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani krompir paprikaš.
Pročitajte kako se pravi zapečeni pileći krompir paprikaš
BONUS VIDEO
StvarUkusa