Sastojci:
- ½ kašike bilo soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika mlevene paprike - obične ili dimljene
- 1 kašičica sušene žalfije
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1,5 kg svinjske plećke, bez kostiju
Recept za pečenu svinjsku plećku:
Kako biste napravili pečenje, obložite pleh folijom i postavite na njega rešetku. Poprskajte rešetku uljem. Pomešajte so, biber, beli luk u prahu, papriku, žalfiju i majčinu dušicu. Osušite svinjetinu papirnim ubrusima. Stavite je na rešetku. Natrljajte mešavinu začina po celom mesu. Površinu obilno premažite uljem.
Zagrejte rernu na 220 ° C. Ostavite pečenje na sobnoj temperaturi dok se rerna zagreva, oko 30 minuta. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 190 ° C i nastavite sa pečenjem, oko 70 minuta.
Izvadite pečenje iz rerne. Ovlaš ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i teleće pečenje sa šargarepom.
Pročitajte i kako se pravi svinjsko pečenje sa ljutikom dinstano u jabukovom vinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa