Sastojci:
- 7 velikih krompira
- 400 g pečuraka
- 1 crni luk
- 150 g sira
- so i biber po ukusu
- lovorov list
Recept za zapečeni krompir sa šampinjonima:
Za zapečeni pire krompir stavite krompir da se skuva. Dodajte so i lovorov list. Dok se krompir kuva pripremite fil. Šampinjone isecite na kriške, crni luk sitno iseckajte, a sir narendajte. Polovinu kašike ulja sipajte u zagrejan tiganj i dodajte šampinjone. Pržite ih na jakoj vatri, a zatim dodajte so i biber. Ubacite i seckani luk i propržite sve zajedno.
Ocedite krompire i sipajte vruće mleko, pa napravite pire krompir. Podmažite vatrostalnu posudu uljem. Stavite polovinu pirea i poravnajte ga pa preko toga stavite fil od pečuraka. Preostali pire stavite preko pečuraka i poravnajte.
Posipajte rendanim kačkavaljem. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15-30 minuta u zavisnici od rerne. Možda ćete želeti da napravite i pire krompir sa keljom na irski način.
Pročitajte kako se prave kupice od zapečenog pire krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa