Punjena vekna od mesa za porodični nedeljni ručak

Uz ovu ukusnu punjenu veknu od mlevenog mesa poslužite svežu salatu.

Printscreen/Youtube/Cookrate - Meat Delish

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 100 g prezli
  • 100 g rendanog kačkavalja 
  • 5 jaja
  • 4 kašike krem sira
  • so, biber, beli luk
  • 70 g kačkavalja u listićima
  • 80 g šunke u listićima

Priprema mesne vekne:

Mesna vekna se može služiti u specijalnim prilikama poput slava, rođendana, praznika - kada se okupi porodica. Ne zahteva neke posebne kulinarske veštine za pripremu, a izgleda svečano. Isprobajte ovaj jednostavan recept za veknu od mesa.

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, prezle, rendani kačkavalj, 2 jajeta, začine i 2 kašike krem sira. Smesu umešajte rukama da se dobro sjedini.

Prebacite smesu u uzak pekač, poput onog za hleb i poravnajte. Zatim uzmite čašu, položite je horizontalno i napravite udubljenje u mesu. U to udubljenje poređajte listiće šunke, zatim namažite preostali krem sir, preko kačkavalj u listićima i na kraju razbijte 3 jajeta. 

Sve stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 40 minuta.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Mesna štrudla sa sirom i šunkom  instagram/cookistwow